Kultúra

Kežmarský hrad
23 km ďaleko
Kežmarský hrad je jediným úplne zachovaným hradom na Spiši, ktorý sa zapísal do dejín tatranskej turistiky ako východisko prvého turistického výletu do Vysokých Tatier.
Kaštieľ Strážky
23 km ďaleko
Stále expozície v priestoroch kaštieľa približujú najmä diela Ladislava Mednyánszkeho, zbierky historickej knižnice a mobiliár kaštieľa.
Stone Art Gallery
0,1 km ďaleko
Galéria vystavuje diela umeleckého sklára zo Ždiaru, Jána Zoričáka, ktorý patrí medzi najvýznamnejších slovenských, ale aj francúzskych sklárov.
Navštívte kláštor, kde žil legendárny "Lietajúci" Cyprián. Dozviete sa tiež aj o kartuziánskych a kamaldulskych mníchoch, ktorí tu našli útočisko a pokojné miesto na rozjímanie.
Kostol sv. Anny
9 km ďaleko
Netypický drevený kostolík v Tatranskej Javorine v štýle ľudovej architektúry dal postaviť knieža Hohenlohe v rokoch 1902-1903.
Zámoček Hohenlohe
10 km ďaleko
Zámoček pruského kniežaťa je národnou kultúrnou pamiatkou a využíva sa na reprezentačné účely pod správou Kancelárie prezidenta SR.
Ski Museum
15 km ďaleko
Expozícia múzea zachytáva na ploche takmer 300 m² históriu vzniku a vývoja tatranských zimných športov od počiatku tatranských osád.
Múzeum Ždiarsky dom
2,5 km ďaleko
Toto jedinečné múzeum predstavuje pôvodnú architektúru, interiér a kroje Goralov žijúcich pod úpätím Belianskych Tatier.
Sledujte nás na Instagrame
@penzion_strachan Zobraziť Instagram